Click here to skip to content
Review | Chairman | Chief Executive | Strategic priorities | Performance | Governance | Grants | Accounts

More safeguarding your collection stories:

Building for the future

Centre for Conservation completed

Newspaper strategy

Manuscripts Matter conference

Centre for Conservation completed

The British Library Centre for Conservation

This spring 60 staff moved into their new home, the 2,600 square metre British Library Centre for Conservation (above), to the rear of the St Pancras building. Completed to deadline and to budget with a construction cost of £13.25 million, the Centre brings together staff and facilities covering conservation of recorded sound as well as all aspects of the book.


The Centre will provide public access to conservators at work, and will be the focus of international training and events to raise the profile of conservation practice.


The building has been designed by M J Long and Rolf Kentish. It is a state of the art facility that perfectly complements the Library’s existing building, designed by M J Long’s late husband, Sir Colin St John Wilson.

MyStory

See what our users have to say and send in your own story

Go