Click here to skip to content

Internal View of the Court Room at the Bank of England

Internal View of the Court Room at the Bank of England

Artist and engraver: Malton, T.

Medium: Aquatint with etching

Date: 1781

Shelfmark: Ktop XXIV

Item number: 8-g

Length: 51

Width: 37

Scale: Centimetres

Genre: Topographical Print

View of the court room of the Bank of England. The room has an elaborate stuccoed ceiling with panels showing classical patterns and motifs. There are small reliefs of classical scenes on the walls. At one end is an arcade, and to the left are large arched windows, to the right are three fireplaces. This room was part of the extension to the Bank built between 1767 and 1770 by Sir Robert Taylor. Soon after in 1788, the Bank was again reconstructed, this time in the neo-classical style by Sir John Soane.

Search within this collection

Elsewhere on our websites

Newsletter

Latest events - register free online

Mobile app

For iPhone, iPad and Android

Report a Concern

What is the nature of your concern?

Report a Concern

What is the nature of your concern?

Email link to a friend

Write a brief note to accompany the email

Your friend's email address: